single

Lunchbox Pesto Tortellini

Skocz do

przepisuZostałam poproszona o wzięcie udziału w kampanii #PastaFits jako członek sieci blogerów Healthy Aperture. Otrzymałam wynagrodzenie za mój czas. Jak zawsze, wszystkie wyrażone opinie są moje własne.

W naszym domu, makaron jest stałym elementem, szczególnie w przypadku posiłków przygotowywanych w weekendy. Jest szybki, zdrowy, niedrogi i może być podawany na różne sposoby w różne dni, czy to z obfitym sosem bolognese, czy z warzywami na bezmięsny poniedziałek. I sprawia, że wszyscy przy moim stole są zadowoleni (przy dwójce dzieci z dwoma bardzo różnymi zestawami opinii, to niełatwy wyczyn!).

Co więcej, dzisiejszy makaron może być ponownie wykorzystany do jutrzejszych pudełek na lunch. Teraz, kiedy szkoła jest w pełnym rozkwicie, szybka kolacja, która może być wykorzystana do przygotowania szybkiego lunch boxa, jest niczym innym jak cudem na dzień powszedni. Ostatnio pakuję serowe tortellini jako danie główne do lunch boxa. Jest dobre na ciepło lub na zimno i utrzymuje brzuchy pełne i energię przez całe popołudnie.

Get More: All My Top Posts About Packing Lunches

Możecie kupić świeże tortellini, ale ja zazwyczaj zaopatruję się w mrożony. Lubię trzymać mrożony makaron w rezerwie w mojej zamrażarce, ponieważ przychodzi on na ratunek, kiedy treningi sportowe i lekcje muzyki grożą zniszczeniem rodzinnego obiadu. Wrzuć go do garnka z wrzącą wodą, a ugotuje się w mniej niż pięć minut.

Bez względu na kształt makaronu, pesto jest jednym z moich ulubionych dodatków. Myślę, że mogłabym jeść zwykłe pesto łyżeczką. (Czy to dziwne?) Pesto bazyliowe jest dobre i smaczne, ale lubię też używać zieleniny, którą mam pod ręką, na przykład szpinaku i jarmużu. Dzięki temu uzyskuje się piękny, jasnozielony kolor.

Porcja tego szpinakowo-jarmużowego pesto jest więcej niż wystarczająca, aby pokryć torbę mrożonych tortellini (lub paczkę świeżych). Resztki pesto można przechowywać w lodówce i smarować nim kanapki lub placki pizzy. Możesz też podjadać je łyżeczką.

Tortellini ze szpinakowo-jarmużowym pesto na dzisiejszą kolację i jutrzejsze lunchboxy. #PastaFits #ad

Click To Tweet

Przejdź do treści

Lunchbox Pesto Tortellini

Drukuj

Składniki

  • 1 torebka mrożonego sera tortellini
  • 1/4 do 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 filiżanki świeżego szpinaku
  • 1 filiżanka świeżego jarmużu w opakowaniu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/4 filiżanki orzechów włoskich
  • 1/2 filiżanki parmezanu, plus więcej na polewę

Instrukcje

  1. Ugotuj tortellini zgodnie z instrukcją podaną w opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek. Odstawić na bok.
  2. Umieścić szpinak, jarmuż, sól, czosnek, orzechy włoskie i parmezan w blenderze lub robocie kuchennym.
  3. Przy włączonym silniku, powoli wlewaj oliwę z oliwek, aż do uzyskania pożądanej konsystencji (możesz nie wykorzystać całej oliwy).
  4. Wrzuć ugotowane tortellini z dużą łyżką lub dwiema pesto (tyle, ile lubisz).
  5. Podawaj na ciepło lub na zimno, z dodatkowym parmezanem.
  6. Resztki tortellini z pesto zapakuj do szczelnych pojemników do pudełek na lunch. (Pamiętaj, aby używać zimnego opakowania w pudełkach na lunch).
  7. Przechowuj resztki pesto w szczelnym pojemniku i przechowuj w lodówce, jeśli używasz go w ciągu następnego tygodnia. W przeciwnym razie, umieścić w zamrażarce.

Polecane produkty

Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.

  • Cuisinart Classic 7-Cup Food Processor
© Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Dla więcej posiłków pomysły które zawierają makaron, odwiedzają Pasta Fits stronę internetową, gdzie ty możesz szukać przepisy przez składnik lub preptime.

Na tym blogu znajdziesz więcej przepisów z wykorzystaniem makaronu:

  • Makaron z masłem orzechowym z marchewką i brokułami
  • Łatwe domowe makarony i ser