Hawajska Pizza Flatbreads
Skocz do Przepisu
Dziękuję firmie Applegate za sponsorowanie tego wpisu!
Tak bardzo jak kocham przerwę od pakowania lunch boxów w lecie, tak czasami czuję się zagubiona w tym, co zrobić dla moich dzieci, kiedy są w domu. Mój typowy lunch na dzień powszedni to sałatka z mamuta (zdobądź mój wzór na sałatkę tutaj: Jak zbudować zdrową sałatkę). Ale moi chłopcy nie są na pokładzie z załadowanych sałatek na lunch (jeszcze!), a oni potrzebują dobrego posiłku, aby utrzymać je od wypasania przez szafki całe popołudnie ... chociaż to się zdarza od czasu do czasu w każdym razie.
Tak się składa, że obydwoje moich dzieci uwielbiają Hawajską Pizzę. Ja również uwielbiam to słodko-słonawe połączenie smaków - i podoba mi się to, że uczę je cieszyć się innymi dodatkami na pizzy oprócz sera!
Pomysł użycia szynki Applegate na Hawajskiej Pizzy zaczerpnęłam z lokalnej pizzerii, która używała szynki Applegate na swojej Hawajskiej Pizzy (i wymieniła tę markę w menu!). Już trzeci rok współpracuję z Applegate w ramach Sandwich Board i jest to marka, którą kupuję i szanuję. Podoba mi się, że ich mięso pochodzi od zwierząt, które nie były leczone antybiotykami lub hormonami i były humanitarnie hodowane. To jest dla mnie ważne.
Używam pełnoziarnistych chlebków do tego przepisu, aby dodać trochę błonnika. Wypróbowałam również zarówno świeżego, jak i puszkowanego ananasa i oba sprawdzają się dobrze (jeśli używasz kawałków ananasa z puszki, pokrój je na cieńsze plasterki). Przed nałożeniem na flatbreads należy osuszyć ananasa i szynkę papierowym ręcznikiem, aby skórka nie zrobiła się wilgotna.
Te małe chlebki hawajskiej pizzy są naprawdę łatwe i szybkie do przygotowania i potrzebują tylko kilku minut pod brojlerem, aby się upiec, więc będą idealnym letnim lunchem!
Przejdź do treściPłaskie chlebki do pizzy hawajskiej
Plon: 2 Prep Time: 10 minut Czas gotowania: 5 minut Total Time: 15 minutTe małe Hawaiian Pizza Flatbreads są naprawdę łatwe i szybkie do zrobienia i potrzebują tylko kilku minut pod brojlerem, aby się upiec, więc są idealnym letnim lunchem!
DrukujSkładniki
- 2 pełnoziarniste chlebki o średnicy około 7-8 cali
- 1/2 szklanki sosu do pizzy, kupionego w sklepie lub przygotowanego samodzielnie (mój przepis)
- 1 filiżanka rozdrobnionego sera mozzarella lub do smaku
- 2 plasterki szynki Applegate
- 15-20 małych plasterków ananasa lub do smaku
Instrukcje
- Ustaw blachę piekarnika w drugiej najwyższej pozycji i rozgrzej brojler na HIGH.
- Umieść płaskie chlebki na blasze do pieczenia.
- Osuszyć plastry szynki i ananasa papierowym ręcznikiem (dzięki temu chlebki nie będą wilgotne). Pokrój szynkę na małe kawałki (i pokrój ananasa na cieńsze plasterki, jeśli jest w kawałkach).
- Posmaruj chlebki sosem do pizzy, następnie nałóż na nie ser, szynkę i ananasa (ja zaczynam od sera i zostawiam trochę na koniec, aby "przykleić" dodatki).
- Włóż blachę do piekarnika i piecz 5-7 minut lub do momentu, aż ser się rozpuści, a brzegi skórki zbrązowieją.
- Pokrój w plastry i podawaj!
Informacje żywieniowe:
Plon:2 Wielkość porcji:1 chlebekIlość na porcję: Kalorie:420Nasyconetłuszcze:7gCholesterol:48mgSód:1164mgWęglowodany:50gBłonnik:8gCukier:31gBiałko:25g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Przyjazne dla dzieci Hawajska Pizza Flatbreads
Kliknij, aby Tweetnąć