single

Łatwe BBQ Kebaby z kurczaka

Jump to RecipeThere

are many reasons I love this recipe from my new book Dinnertime Survival Guide:

  • Mogę pominąć wątpliwe składniki w butelkowanym sosie barbecue i zamiast tego użyć czterech podstawowych składników ze spiżarni.
  • Przyrządza się go pod brojlerem (lub na grillu) w mgnieniu oka.
  • Mogę przygotować dużą porcję sosu i trzymać go w spiżarni na wiele posiłków.
  • Pozwalam moim dzieciom jeść ją prosto z patyczków (i podaję z innymi ręcznymi dodatkami, jak te powyżej), więc nie ma żadnych przyborów do mycia.
  • Jest to tak proste, że prawie nie czuć, że się gotuje - dlatego też znajduje się w rozdziale 10, który nosi tytuł "Szczerze mówiąc, po prostu nie mam na to ochoty" (bo czasami nie mam).
Continue to Content

Łatwe BBQ Kebaby z kurczaka

Plon: 5 porcji Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 8 minut Total Time: 23 minuty

Ten kurczak jest w sam raz pikantny i błyskawicznie przyrządza się pod brojlerem. I jestem pewna, że nie jestem w tym miejscu, kiedy mówię: Moje dzieci absolutnie uwielbiają jeść jedzenie z patyków.

Drukuj

Składniki

  • 1 1/2 funta piersi kurczaka, 10 sztuk
  • 4 łyżeczki brązowego cukru
  • 1 łyżka stołowa papryki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Instrukcje

  1. Nałożyć kawałki kurczaka na 10 (4 1/2 do 6 cali) szpikulców. Jeśli używasz drewnianych szpikulców, namocz je w wodzie na 30 minut przed grillowaniem, aby zapobiec przypaleniu.
  2. Połączyć paprykę, brązowy cukier, sól i czarny pieprz w misce; dobrze wymieszać i natrzeć polędwiczki.
  3. Umieść szaszłyki na patelni do brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; piecz 8 minut z każdej strony lub do momentu, aż będą gotowe, obracając szaszłyki od czasu do czasu.
Informacje żywieniowe:
Plon:5 porcji Wielkość porcji:1 porcja
Ilość na porcję: Kalorie:159Sód:324mgWęglowodany:4gSugar:4gBiałko:31g © Cooking Light Dinnertime Survival Guide Kuchnia: Amerykańska