Łatwe BBQ Kebaby z kurczaka
Jump to RecipeThere
are many reasons I love this recipe from my new book Dinnertime Survival Guide:
- Mogę pominąć wątpliwe składniki w butelkowanym sosie barbecue i zamiast tego użyć czterech podstawowych składników ze spiżarni.
- Przyrządza się go pod brojlerem (lub na grillu) w mgnieniu oka.
- Mogę przygotować dużą porcję sosu i trzymać go w spiżarni na wiele posiłków.
- Pozwalam moim dzieciom jeść ją prosto z patyczków (i podaję z innymi ręcznymi dodatkami, jak te powyżej), więc nie ma żadnych przyborów do mycia.
- Jest to tak proste, że prawie nie czuć, że się gotuje - dlatego też znajduje się w rozdziale 10, który nosi tytuł "Szczerze mówiąc, po prostu nie mam na to ochoty" (bo czasami nie mam).
Łatwe BBQ Kebaby z kurczaka
Plon: 5 porcji Czas przygotowania: 15 minut Czas gotowania: 8 minut Total Time: 23 minutyTen kurczak jest w sam raz pikantny i błyskawicznie przyrządza się pod brojlerem. I jestem pewna, że nie jestem w tym miejscu, kiedy mówię: Moje dzieci absolutnie uwielbiają jeść jedzenie z patyków.
DrukujSkładniki
- 1 1/2 funta piersi kurczaka, 10 sztuk
- 4 łyżeczki brązowego cukru
- 1 łyżka stołowa papryki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Instrukcje
- Nałożyć kawałki kurczaka na 10 (4 1/2 do 6 cali) szpikulców. Jeśli używasz drewnianych szpikulców, namocz je w wodzie na 30 minut przed grillowaniem, aby zapobiec przypaleniu.
- Połączyć paprykę, brązowy cukier, sól i czarny pieprz w misce; dobrze wymieszać i natrzeć polędwiczki.
- Umieść szaszłyki na patelni do brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; piecz 8 minut z każdej strony lub do momentu, aż będą gotowe, obracając szaszłyki od czasu do czasu.
Informacje żywieniowe:
Plon:5 porcji Wielkość porcji:1 porcjaIlość na porcję: Kalorie:159Sód:324mgWęglowodany:4gSugar:4gBiałko:31g © Cooking Light Dinnertime Survival Guide Kuchnia: Amerykańska