Jak zrobić mięso taco w wolnowarze dla zamrażarki?
Przejdź do przepisu
Ten Make Ahead Slow Cooker Taco Meat przepis pozwala gotować raz i mieć cztery posiłki w zamrażarce na pracowite noce.
Dziękuję Ohio Beef Council za sponsorowanie tego postu!
Ulubionym posiłkiem mojego nastolatka są tacos z wołowiną, więc jemy je regularnie. Tej jesieni w końcu zmądrzałam i zaczęłam gotować mięso do taco w partiach. Ale nie przez stanie nad kuchenką i smażenie kilograma po kilogramie.
Zamiast tego gotuję wszystko naraz w wolnowarze.
Mój wolnowar nie widział wiele akcji od czasu Instant Pot pojawił się w moim życiu. Ale kiedy eksperymentowałem z partiami gotowanie mięsa taco, podobało mi się, jak mogłem otworzyć pokrywę wolnowaru, aby dać mu mieszać lub sprawdzić temperaturę. Z pewnością można użyć Instant Pot do brązowego mięsa taco, co jest to, co wiele przepisów wzywa do. Ale wtedy można równie dobrze być browning go na kuchence!
You might also like: Slow Cooker Beef Lasagna |
Jak zrobić Taco Meat w Crockpot
Umieścić cztery funty mielonej wołowiny w ceramicznym wkładem do wolnowaru. Mash z tłuczkiem do ziemniaków lub łyżką do rozbicia go.
Gotuj na HIGH przez 2-3 godziny (lub na low przez 4-6 godzin) lub aż temperatura osiągnie 160 stopni F (mój crockpot potrzebuje około 2,5 godziny). Krawędzie będą gotować pierwszy, więc mieszać i zacieru po godzinie, a następnie mieszać kilka dodatkowych razy podczas gotowania, łamiąc pozostałe duże kawałki (upewnij się, że masz mieszał go dobrze przed pomiaru temperatury).
Wlej ugotowane mięso do durszlaka ustawionego nad miską lub zlewem, aby odsączyć nadmiar wilgoci. Ponownie włożyć mięso do wolnowaru, dodać sos enchilada i przyprawy, a następnie dobrze wymieszać do połączenia. Gotować dodatkowe 10 minut.
Wyjąć mięso taco i porcjować do pojemników, aby lekko ostygło. Zamrozić w pojemnikach (to jest zestaw Pyrex, którego używam) lub przełożyć do torebek nadających się do zamrażania. Torebka o rozmiarze ćwiartki jest dobra na jednokilogramowe porcje, galonowa na dwukilogramowe.
Czy wołowina jest zdrowa dla dzieci?
Wołowina jest wysokiej jakości źródłem białka. Oznacza to, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy (składniki budulcowe białka), których potrzebujemy z pożywienia. Trzy uncjowa porcja zawiera 25 gramów białka oraz składniki odżywcze, takie jak żelazo i cynk, które są kluczowe podczas wzrostu i rozwoju. Białko dostarcza również energii, odbudowuje i buduje mięśnie oraz jest sycące - jest więc doskonałym wyborem dla aktywnych dzieci.
Wskazówki dotyczące kupowania mielonej wołowiny
- Szukaj hurtowych opakowań mielonej wołowiny, co pozwoli Ci zaoszczędzić pieniądze w porównaniu z jednokilogramowymi porcjami.
- Wybieraj mieloną wołowinę o jasnoczerwonym kolorze i twardą w dotyku (unikaj opakowań, w których znajduje się nadmiar płynu).
- Przechowuj mieloną wołowinę w lodówce przez 1-2 dni lub w zamrażarce do miesiąca.
You might also like: Wszystko o kupowaniu mięsa luzem |
Jak zamrozić mięso taco w wolnowarze
Ten przepis daje cztery funty mięsa taco. Porcjuj je w sposób, który ma sens dla Twojej rodziny, np. dzieląc je na jedno- lub dwufuntowe porcje. Możesz użyć szklanych naczyń Pyrex lub torebek do zamrażarki. Jeśli używasz torebek do zamrażarki, porcjuj mięso do torebki, wypchnij nadmiar powietrza, a następnie dociśnij je na płasko. Położenie go na blasze do pieczenia pomaga torbie zamarznąć płasko, dzięki czemu łatwiej ją ułożyć w stos.
Co podawać z Crockpot Taco Meat
Top twój crockpot mielonej wołowiny tacos z rozdrobnionym serem, sałatą, pomidorem lub salsą. My również lubimy nasze z moim No Fuss Guacamole.
Przejdź do treściMięso Taco w wolnowarze do przygotowania na później
Plon: 20 Prep Time: 15 minut Czas gotowania: 3 godziny Total Time: 3 godziny 15 minutTo Make Ahead Slow Cooker Taco Meat pozwoli Ci ugotować raz i mieć cztery posiłki pod ręką na pracowite noce!
DrukujSkładniki
- 4 funty 93-95% chudej mielonej wołowiny
- 1 1/4 szklanki sosu enchilada (domowej roboty lub kupiony w sklepie)
- 4 łyżeczki chili w proszku
- 2 łyżeczki kminku
- 2 łyżeczki czosnku w proszku
- 2 łyżeczki cebuli w proszku
- 2 łyżeczki papryki
- 1 łyżeczka soli
Instrukcje
- Umieścić mieloną wołowinę we wkładzie ceramicznym wolnowaru. Rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków lub łyżką, aby ją rozbić.
- Gotować na HIGH przez 2-3 godziny (lub na low przez 4-6 godzin) lub do osiągnięcia temperatury 160 stopni F (to zajmuje mój crockpot około 2,5 godziny). Brzegi ugotują się pierwsze, więc zamieszaj i zetrzyj po godzinie, a następnie zamieszaj kilka razy podczas gotowania, rozbijając pozostałe duże kawałki (upewnij się, że dobrze wymieszałeś przed zmierzeniem temperatury).
- Wlej ugotowane mięso do durszlaka ustawionego nad miską lub zlewem, aby odsączyć nadmiar wilgoci. Ponownie włożyć mięso do wolnowaru, dodać sos enchilada i przyprawy, a następnie dobrze wymieszać do połączenia. Gotować dodatkowe 10 minut.
- Porcjować mięso do pojemników, aby lekko ostygło. Zamrozić w pojemnikach lub przełożyć do torebek nadających się do zamrażania. Worek wielkości ćwiartki działa dobrze dla porcji jednokilogramowych, galon wielkości dla porcji dwukilogramowych.
- Aby przygotować: Rozmrażaj mięso taco przez noc w lodówce (lub rozmrażaj w mikrofalówce), a następnie opróżnij na patelnię i podgrzej, aż będzie bulgotać i parować (co najmniej 160 stopni).
Polecane produkty
Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.
- Hamilton Beach Portable 6-Quart Set & Forget Digital Programmable Slow Cooker
Informacje żywieniowe:
Plon:20 Wielkość porcji:1/20 z przepisuIlość na porcję: Kalorie:186TotalFat: 7gTłuszcz nasycony:3gTransFat:0gTłuszcz nienasycony:3gCholesterol:81mgSód:329mgWęglowodany:2gFiber:1gSugar:1gProtein:27g © Sally Kuchnia: Meksykańska Podziękowania dla sponsora tego postu, Ohio Beef Council, który reprezentuje 17.000 rodzin hodowców wołowiny w Ohio.
Jestem uczestnikiem programu partnerskiego Amazon Services LLC Associates Program, który ma na celu zapewnienie mi środków do zarabiania opłat poprzez linkowanie do Amazon.com i powiązanych stron.